Sporingstid på hash

Hvor længe hash kan spores med en hash test, er meget varierende og individuelt. For det første har det i høj grad betydning, hvor hyppigt personen tidligere har røget, for det er sådan, at jo længere og oftere misbruget har varet – jo længere kan det spores. Der sker det, at THC indholdet i hashen ophobes i kroppens fedtvæv og derfor er meget lang tid om at udsondre. Styrken og kvaliteten af den hash som misbruges betyder også noget i forhold til hvor længe det kan spores på en hash test, dog minimalt.

Kan spores i lang tid

Der er set eksempler på personer som har været positiv på en hash test i op til 2 måneder uden at have foretaget nyt indtag. Men det er også et af de mere ekstreme tilfælde og det er en person som har haft et massivt misbrug over en årrække. Normalt ligger sporingstiden på 1-4 døgn ved et engangsindtag.

Kraftigt byggede har længere sporingstid

En person som er overvægtig og altså har mange fedtdepoter på kroppen, kan være positiv på en hash test i længere tid end personer med meget lidt fedt på kroppen. Det er fordi, som nævnt ovenfor, at THC indholdet ophober sig i kroppens fedtvæv.

Fysisk aktivitet også en faktor

En person som har THC i kroppen, kan ved hård fysisk aktivitet, faktisk øge koncentrationen kortvarigt. Koncentrationen vil dog hurtigt falde ned på det niveau den lå på inden aktiviteten.

Syntetisk THC

Syntetisk THC også kaldet Spice og K2, bliver hurtigt mere og mere udbredt. Spice er ofte en del billigere end normal hash, men giver samme- og nogle gange kraftigere rus. Det er også bevist at Spice meget hurtigere kan gi’ psykoser som generelt er meget kraftigere end ved misbrug af almindelig hash. Allerede efter få indtag af Spice, kan der opstå psykoser, så det er en alvorlig situation at flere og flere unge eksperimenterer med det. Spice ligner krydderurter, deraf navnet.